Kysymys:
Hengitys kuntoilla kylmällä säällä
Robert Gowland
2011-03-02 20:02:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulle on kerrottu, kun sydänlihasta hengitetään sisään nenän kautta ja suun kautta. Siellä missä asun, ilma on kuitenkin tarpeeksi kylmä 3-4 kuukautta vuodessa niin, että nenän kautta tapahtuva syvä hengitys pistää nenäni.

Onko tämä terveellistä? Pitäisikö minun muuttaa hengitystani, vai katoavatko pistot?

Viisi vastused:
#1
+13
Eelvex
2011-03-03 10:23:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Noseessa on luonnollisia ilmansuodattimia kaikenlaisiin asioihin; esimerkiksi lämpötilan säätösuodattimet . Nenän hengitys on erittäin tärkeää kylmällä säällä .

On kuitenkin keskusteltu paljon yleisistä neuvoista hengitä nenän läpi sydänharjoitusten aikana. Tarvitset paljon happea ja ehkä nenä on liian pieni toimittamaan tarpeeksi. Monet juoksijat hengittävät sekä nenän että suun kautta samanaikaisesti.

(Minun pitäisi lisätä joitain lähteitä myöhemmin - muokkaa, jos kenelläkään on jotain kätevää)

#2
+5
gary
2011-03-02 20:17:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Muistan oppineeni, että nenän kautta hengittäminen todella lämmittää hengitettävää ilmaasi ennen kuin se saavuttaa keuhkot, enemmän kuin silloin, kun hengität suun kautta. Tämä puolestaan ​​pitää kehosi lämpötilan paremmin säänneltynä.

Voit yrittää käyttää kun ulkona on lämpimintä. Niin kauan kuin ilma on kylmä, en usko, että pistävä tunne katoaa nenäsi.

#3
+3
dove
2011-03-02 20:40:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kun juoksen kylmällä säällä, minua on suositeltava hengittää suun kautta alusta alkaen ja löytää sen paremmin.

Se auttaa myös tekemään ensin lämpenemisen sisätiloissa ja pukeutumaan lämpöön, jotta en käynnistä juoksua kylmänä.

#4
+3
Tangurena
2011-03-03 11:22:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mielestäni on parempi mennä paljon helpommin hyvin kylmällä tai erittäin kuumalla säällä, koska keuhkoputkistoni on taipumus tulehtua niin, että se muistuttaa astmaa. Pisto on merkki siitä, että nenäsi eivät pidä siitä, mitä tapahtuu. Ehkä talvikuukausien aikana kannattaa harkita aikaa juoksumatolla kuntosalilla. Minun tapauksessani kosteuden täydellinen puute on toinen ongelma, ja suuri rasitus talvikuukausina (joiden kosteus on alhaisempi kuin Denverille normaalisti) aiheuttaa yleensä nenäverenvuotoja.

Tämä on myös hyvä vastaus [tähän kysymykseen] (http://fitness.stackexchange.com/q/346/144) :)
#5
+1
Sean Duggan
2015-12-07 19:09:28 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän henkilökohtaisesti hiihtomaskia tai käärin huivin kasvoni ympärille ja hengitin sen läpi niin kauan kuin pystyn. Lopulta noin tunnin kuluttua on kerääntynyt tarpeeksi kosteutta (ja jos se on tarpeeksi kylmää, tämä kosteus on alkanut jäätyä), että minun on laskettava maski alas, mutta se yleensä riittää minulle. Pahempi ongelma, joka minulla on, on se, että lasit sumuutuvat uloshengitetystä lämmöstä ja maskiin loukkuun jääneestä kosteudesta.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...