Kysymys:
Kuinka voin toipua nopeammin jalkaintensiivisistä sydänharjoituksista?
dsimcha
2011-03-02 07:59:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vaikuttaa siltä, ​​että joka kerta, kun teen jalkaintensiivisen sydänharjoituksen, kuten portaiden kiipeämisen, voimakkaan elliptisen koneen tai juoksun yli 3–4 mailia, jalkani vievät ikuisesti takaisin. He eivät satuta niin paljon kuin tuntevat itsensä vain raskaiksi ja uneliaisiksi. Yritän tehdä sydän joka toinen päivä, mutta jalkani näyttävät sallivan voimakkaan sydän vain kerran tai kahdesti viikossa. Mitkä ovat strategiat tämän torjumiseksi, jotta voin tehdä voimakasta sydäntä vähintään 3x viikossa?

Miksi haluat tehdä sydän 3x viikossa? Ehkä vahingoitat vain itseäsi?
Viisi vastused:
#1
+4
parkker007
2011-08-25 05:04:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tätä voi olla vaikea kuulla, mutta sinun on myös otettava huomioon, että kaikki eivät ole lahjakkaita vartalolle, joka kykenee käsittelemään urheilijoiden ammattitasoa.

Jos jalkasi ovat jatkuvasti väsyneitä / raskaita ja et näe parannusta (ja ERITYISESTI, jos näet edistyksen taaksepäin), sanoisin, että kehosi kertoo sinulle, että se ei ole vielä valmis kyseiselle aktiivisuustasolle (ainakaan vielä).

Peruuta se anna jalkojesi toipua ja yritä helpottaa asioita. En sano, että sinun ei pitäisi työntää itseäsi, mutta samaan aikaan on olemassa ylikuntoa, ja siinä vaiheessa koko harjoitteluun käyttämäsi aika on haitallista ja hukkaan menevää. Itsepäisyys voi olla joskus edistyksen vihollinen.

En ole samaa mieltä tämän vastauksen ensimmäisen kappaleen kanssa, mutta hyväksyn muut. Suurimmalle osalle ihmisistä pitäisi olla mahdollista saavuttaa asianmukainen harjoitteluohjelma, jonka avulla voit suorittaa 30 minuuttia 3 kertaa viikossa - eikä se todellakaan ole urheilijoiden kannustimia.
@parkker007, Minulla on ylikoulutusta, ja kun palaan takaisin harjoitteluun, minulla on todella vaikeuksia käsitellä kysymystä työntää itseni VS. ylikoulutus. Kuten minä, haluan työntää itseäni, mutta miten voin työntää itseni siihen pisteeseen, että teen edelleen parannuksia harjoitteluni, mutta en ylikuormita? Minusta tuntuu aina ylittävän tämä ohut viiva ylikuntoiseksi. Kiitos!
@Bee - ensimmäiset asiat ensin: varmista, että ravintosi / levosi on riittävä. Jos työnnät itseäsi kuntosalilla, rajoittava tekijä on toipumisesi. Jos annat kehollesi todella tarvitsemansa palautumisen ja näet edelleen regressioita harjoituksessasi, sinun tarvitsee vain imeä se ja lyhentää harjoitteluaikaa. Vaatii kärsivällisyyttä löytääksesi kehosi kestänyt harjoittelutaso .. anteeksi, etten voi antaa sinulle tarkempaa vastausta, mutta niin se on :)
#2
+3
going
2011-03-02 08:05:01 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on samanlainen ongelma, koska pelaan säännöllisesti jalkapalloa, joten yritän juosta kovaa. Minulla on arkuus erityisesti reiden ja vasikan lihaksissa.

Suosittelen, että teet lämmittelyä ja venytystä harjoituksen jälkeen, tämä auttaa sinua palautumaan nopeammin.

Minulla on hyöty takapihan uima-altaasta ja jalkapallon jälkeen teen muutaman kierroksen ja myös joitain juoksevaa matalassa päässä. Kylmän veden ja kevyen liikunnan yhdistelmä näyttää olevan suuri apu. Ehkä voit liittyä kuntosalille, jossa on myös uima-allas.

Ole myös varovainen, koska kehosi saattaa kertoa sinulle, että se voi hoitaa vain kaksi istuntoa viikossa.

#3
+2
whaley
2011-03-02 08:14:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kylmä poreallas päivittäin tekee ihmeitä toipumiseen. Olen aina kokenut väsyneitä jalkoja ja särkyneitä polvia koko jalkapallourani aikana. Vain pulahdus kylmään uima-altaaseen auttaisi päivittämään jalkani. Se pakottaa lisääntyneen verenkierron jalkoihin, mikä parantaa paranemista.

Ilman pääsyä kylmään porealtaaseen kylmä kylpy, johon vain jalkasi upotetaan, tai ehkä nopea uinti minkä tahansa tyyppisessä uima-altaassa olla hyödyllinen.

#4
+2
Chelonian
2011-08-26 07:59:26 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paljon riippuu siitä, mitä tarkoitat "voimakkaalla" jalkapohjaisella sydämellä, ja millainen muu kuntotuki on. Harkitse seuraavia vaihtoehtoja:

  • Venytätkö varovasti ennen ja jälkeen? Ja lämmittele jalkasi ennen ja jäähtyisit sen jälkeen?
  • Vähennä harjoittelusi intensiteettiä 20–40% ja katso, auttaako se. Ajan myötä ramppi ylös. Juoksumaton näytön käyttö on tässä avain.
  • Syötkö hyvää ruokavaliota palautumisen tukemiseksi? Proteiini, vitamiinit, glukoosin ja elektrolyyttien korvaaminen, tarpeeksi juominen, monipuolinen ruokavalio jne.
  • Nukutko ja lepätkö tarpeeksi palautumisen tukemiseksi? (sano 7-8 tuntia / yö)
  • Oletko kokeillut jalkojesi hierontaa nostamalla jalkojasi huomattavasti levossa, kuuman tai kylmän veden terapiassa (suihkussa tai kylvyssä).
  • Kuinka kauan olet harjoittanut? Joskus ensimmäisten kuukausien aikana asiat ovat melko kömpelöitä ja harjoittelun jälkeen tuntuu melko vähän energiaa, joko ruumiinosissa tai kaikkialla. Ehkä et vain ole vielä siellä, mutta tulet olemaan.
#5
+2
Lauren
2011-09-09 01:45:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten useimmat ihmiset sanovat, sinun on varmistettava, että lämmität, venytät ennen ja venytät sen jälkeen. Voit kokeilla myös muutamia muita asioita:

Onko sydän ainoa harjoitustyyppi? Olen juoksija, ja on erittäin tärkeää tehdä myös joitain jalkojen vahvistusharjoituksia lihaksen rakentamiseksi (esim. Kyykky, keuhkot jne.). Jos et tee näitä, kokeile sitä vapaapäivinäsi. Jos teet sen - kuinka usein? Ehkä syy siihen, miksi et pysty käsittelemään sydän joka toinen päivä, johtuu siitä, että teet myös muun tyyppisiä harjoituksia, jotka työskentelevät jalkasi päivinä, jolloin et tee sydäntä?

Normaalin venytyksen lisäksi , oletko kokeillut tennispallojen venyttämistä? (Vieritä videon esittelyä varten). Tämä on erityisen tärkeää nelosille. Aseta lattialle kuvapuoli alaspäin, laita tennispallo nelosesi alle ja taivuta ja suorista polvi. Se antaa sinulle syvemmän venytyksen, ikään kuin silitystä lihasta. Voit myös hankkia vaahtoteloja tai nuudeleita (sellaisia, joita käytetään uima-altaina) ja rullata niitä edestakaisin (tämä on todella hyvä IT-bändillesi).

Varmista, että syöt myös hyviä palautumisruokia - mielestäni vähärasvainen suklaamaito on paras palautusjuoma kovan harjoittelun jälkeen, mutta sinun on varmistettava, että syöt tasapainoisesti ruokavalio samoin.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...