Kysymys:
Kuinka voin välttää hajua Vibram Five Fingersillä?
Pridkett
2011-03-04 04:50:21 UTC
view on stackexchange narkive permalink

FiveFingers ovat upeita kenkiä juoksuun, patikointiin ja yleiseen rentoutumiseen. Uskon, että paljain jaloin juokseminen on parantanut kuntoa ja myös yleistä juoksukykyä - jopa tavallisilla kengillä. Mutta heillä on mielenkiintoinen ominaisuus, jota vaimoni rakastaa muistuttamaan minua: ne haisevat. Ei vain pieni haju. Nämä ovat "laita nuo asiat ulos patiolle ja mene suihkuun".

Vibram kertoo, että voit pestä FiveFingerisi pesukoneessa ja kuivata sitten ilmalla. Tämä poistaa haisun lyhyeksi ajaksi, mutta se palaa yleensä takaisin kenkien käytön jälkeen muutaman kerran. Jos käytän Injinji-sukkia kengissäni, se pitää haisun poissa, mutta se ei ole käytännöllistä, kun Minneapolis nousee arktisesta talvesta.

Avioliittoni vuoksi mikä on paras tapa estää FiveFingersini haisemasta?

Tämä on hieno kysymys, ja minulla on itse. Jim Clark antoi hyödyllisen ehdotuksen toiseen kysymykseen - http://fitness.stackexchange.com/questions/182/what-are-the-downsides-of-minimalist-running-shoes
Teemat: ["Kuinka voin pitää jalkani viileänä ja kuivana?"] (Http://fitness.stackexchange.com/questions/9959/how-can-i-keep-my-feet-cool-and-dry)
Kuusitoista vastused:
#1
+15
Nathan Wheeler
2011-03-04 04:54:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haju on vakio (vaikkakin mahdollisesti voimakkaampi) bakteerijalan haju. Ruiskuttamalla ne Lysolilla käytön jälkeen ne menevät pidempään tarvitsematta pestä, samoin kuin laittamalla ne (erittäin) mietoon valkaisuaineseokseen. Pohjimmiltaan kaikki hajua aiheuttavien bakteerien tappamiseksi (pyykinpesuaine ei tyypillisesti ole antibakteerinen), peseminen pesualtaalla antibakteerisella saippualla käsin on tehokkaampaa kuin pyykki. Sinun on todennäköisesti vielä pestävä jalkasi (tai lyödä niitä myös Lysolilla / valkaisuaineella).

Muita mahdollisia ehdotuksia bakteerien tappamiseksi (ja siten funkin poistamiseksi) ovat:

  • etikka (valkoinen)
  • UV-valo
  • tuuleta niitä auringonvalossa
Yritin etikkahaudetta kengissäni ja se auttaa valtavasti pitämään haisun poissa. Laitoin kengät muoviastiaan, jossa oli melko raskas etikka / vesi-seos yön yli. Seuraavana päivänä pesen ne koneessa, mutta myös muu etikkaseos kaadetaan. Ilmakuivataan myöhemmin ulkona. Se auttaa valtavasti. Kuivaus ulkona on avain etikan haisemisen estämiseen. He saavat edelleen haisevan, mutta se ei ole enää läheskään niin paha. Kiitos!
Olen vain kastanut kaivokseni Lysolilla, kun otan ne pois ja se näyttää hillitsevän hajua. Lisäksi käytän aina sukkia minun kanssaan, en ole varma, kuinka paljon se todella auttaa.
Eikö etikka ole haitallista kankaalle ja muille materiaaleille?
#2
+10
Lilith
2011-12-10 04:34:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suosittelen lämpimästi tutustumaan "The Definitive Guide to Cleaning Vibram Five Fingers" -sivustoon osoitteessa syntymäpäiväkengät.com.

Voin henkilökohtaisesti todistaa, että jalkojen päivittäinen pyyhkiminen teepuuöljyllä ja kenkien liotus altaassa muutamalla antibakteerisella proteesitabletilla (2 kussakin kengässä pienelle altaalle, enemmän jollekin suuremmalle). Todella ikävälle haistamiselle yön yli liotus voi olla perusteltua. Huuhtele hyvin ja varmista sitten, että kengät kuivuvat kokonaan ennen kuin käytät niitä uudelleen. Niiden täyttäminen paperipyyhkeellä kosteuden siirtämiseksi ja asettaminen sitten jääkaapin pohjassa olevien tuuletusaukkojen eteen toimii hyvin kuivumaan alle päivässä. En tiedä toimivatko tavalliset hammasproteesitabletit samalla tavalla, mutta yleiset antibakteeriset tabletit näyttävät tekevän temppun. Lisäksi he jättävät kenkäsi tuoksuvan mintun tuoreelta. Olen varma, että he maistaisivat myös minttua, jos olisit niin innokas kokeilemaan.

Kokemukseni tulee enimmäkseen Merrell Barefootsin pesemisestä, mutta olen kokeillut hammasproteettitabletteja VFF: llä ja se näyttää toimivan yhtä hyvin . Kääntämällä 2 kenkäparin välillä ja noudattamalla teepuuöljyohjelmaa kengät pyrkivät pysymään hyväksyttävän hajujen kirjoissa 3-4 viikkoa ennen kuin niitä täytyy kastella uudelleen.

#3
+5
G__
2011-03-04 05:02:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla ei ole koskaan ollut samanlaisia ​​ongelmia Vibramissani, mutta sitten pesen ne melkein jokaisen käyttökerran jälkeen (jos tein jotain juoksemista hikoilemiseen - rakastan heitä myös painonnostossa, joka ei saa minua hikoilemaan melkein kuin

Ajattele sitä tällä tavalla: käytät niitä suoraan ihoa vasten ja ne ovat kosketuksissa mahdollisen hiki tai kosteuden kanssa. Käytätkö samaa sukkaparia uudelleen useita päiviä pesemättä niitä?

Kuinka peset ne? Kuinka kauan ja kuinka monta kertaa viikossa teet sen?
Heitän ne vain pesukoneeseen loput vaatteistani, ripustan ne sitten kuivumaan yön yli (ne kuivuvat nopeasti). Ehkä kerran viikossa, b / c, en käytä niitä joka päivä. Luulen, että voit vain pestä ne pesuallas käsin myös pienellä astianpesunesteellä, ellet halua tehdä koko pyykkiä.
Löysin jopa pesemäni joka kerta, kun he lopulta haisisivat. Sekä Surge- että KSO-malleille. KSO Trek ei kuitenkaan anna minulle ongelmia.
#4
+3
Alex Florescu
2011-03-04 20:21:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ne ovat konepestäviä, pese vain säännöllisesti.

Vibram FiveFingers® -jalkineet ovat konepestäviä. Käytä hellävaraista, lämpimän veden kiertoa nestemäisen tai jauhetun pesuaineen kanssa. Ripusta kuivumaan.

Lähettäjä: http://www.vibramfivefingers.com/faq/

Et selvästikään ole koskaan käsitellyt sitä haisutasoa, josta puhumme täällä. Jossain vaiheessa ne ovat niin pahoja, että säännöllinen pesu ei vain leikkaa sitä.
Haha, ei luultavasti en ole: D Ei ainakaan kenkien kanssa. Minulla oli tämä t-paitojen kanssa, vaikka tein muay thai -tuotetta, vaikka jopa pesun jälkeen se haistaisi vielä pahasti. Ajattelin, että jos haju jatkuu, se tarkoittaa todennäköisesti myös bakteereja, joten huomasin, että vain kuumemman veden käyttö ratkaisi ongelman minulle. Ymmärrän, että se on hieman riskialtista 5F: n kanssa, joten ehkä liota niitä lämpimässä vedessä pesu- / valkaisuainetta / antibakteerista "jotain" ennen pesua? GL :)
#5
+3
Lyman
2012-05-18 12:55:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuten muut ovat sanoneet, käytä SUKKOJA, jos voit. (Henkilökohtaisesti en voi käyttää sukkia juoksun aikana, koska ne kiilautuvat tuskallisesti varpaiden väliin.)

Kaksi epätavallista, mutta luonnollista puhdistusainetta VFF: stäni:

1) valtameri. Käytä VFF: n surffausta tai pidä niitä muuten meressä noin 30 minuutin ajan, ja ne ovat puhtaita pillinä.

2) Playa pöly Burning Manissa (eli alkalinen liete). Tämä pöly pääsee kaikkialle, ja tunnet olevasi varma, että se ei voi tehdä muuta kuin pilata VFF: si. Päinvastoin; Kun olin viikossa pölyssä, jota seurasi säännöllinen konepesu, lyöty vanha pari, jonka olin kaatumisen partaalla, oli yhtäkkiä yhtä puhdas kuin ensimmäinen päivä, jolloin ostin ne!

#6
+2
Natasha
2011-12-11 02:58:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytä deodoranttia jaloillasi ennen kuin käytät niitä. Estää heitä haisemasta ensinnäkin. Poikaystäväni on 2 paria ja he haisivat niin pahasti, ja sitten REI: n kaveri ehdotti sitä, eivätkä he ole koskaan haisleet enää. Ne hajuavat, koska jalkasi hikoilevat, joten pysäytä jalat hikoilemasta.

Aiheuttaako jalkojesi deodorantti ongelmia (ihollesi) ajan myötä tai pitkäaikaisessa käytössä?
@MattChan:-vierailu ["Kuinka pidän jalkani viileinä ja kuivina?"] (Http://fitness.stackexchange.com/questions/9959/how-can-i-keep-my-feet-cool-and-dry). Katsokaa kysymystä. Kysymyksessä sanat "jalkapohjissani" sisältävät linkin. Napsauta linkkiä. :) Lue myös freiheitin vastaus villasukkien vihjeestä. Ehkä voisit leikata varpaidenreikiä villasukkoihin, tai ehkä voisit käyttää ompeleenpoistajaa avataksesi sukkien varvassauman?
@MattChan: Huomaa, että haisevien jalkojen ja kenkien käyttö voi heikentää sinun ja muiden elämänlaatua. Kosteus [voi myös johtaa rakkuloihin] (http://www.allhikers.com/allhikers/Tips-and-Suggestions/Foot-anti-perspirant.htm). En ole varma, mutta epäilen, että kosteus voi myös lisätä varpaan kynsisienen riskiä (jota on vaikea tai mahdotonta parantaa). Darrigrand et ai. havaitsi, että [antiperspirantti jaloissa vähentää rakkuloita] (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1630659). Mutta koska vaikutus ei saavuttanut tilastollista merkitsevyyttä, heidän näkemänsä on saattanut aiheuttaa satunnainen sattuma.
@MattChan: Huomaa myös, että on olemassa [20 dollaria antiperspirantteja, jotka on merkitty käytettäväksi jaloissa] (http://www.google.com/search?q=foot+antiperspirant). Ei-aktiiviset ainesosat voivat poiketa kainaloiden antiperspirantista; En ole tutkinut asiaa. Aktiivinen ainesosa on todennäköisesti alumiiniyhdiste, joka on joko identtinen tai samanlainen kuin kainaloiden antiperspiranteissa esiintyvät alumiiniyhdisteet.
Vain huomauttaa - hiki on hajuton. Hajussa ovat joko ihon epäpuhtaudet hiki tai seuraavat bakteerit.
#7
+2
Ken Lee
2012-03-06 13:04:42 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Näin puhdistan viisi sormeani, se on pieni salaisuuteni, eikä se haise jälkikäteen.

Viiden sormen jokaisen käyttämisen jälkeen puhallan sitä aina tuulettimella. Se auttaa kuivumaan hiki paljon nopeammin ja hidastaa bakteerien kertymistä. Kun se alkaa haista tai sillä on hajua. Yleensä 1-2 kuukautta. Teen seuraavaa.

  1. Laitan astianpesusaippuan pohjaan öljyn, lian jne. Puhdistamiseksi.

  2. Laitoin kuumaa vettä 5 sormeen ja käytin sitten Martha Stewart Clean Detergent puhdistaa sisäpuolen. Haluan pitää asiat mahdollisimman orgaanisina.

  3. Keitän kuumaa vettä ja kaadan sen viiteen sormiini ja annan sen istua, kunnes koko kengän vesi valuu. Kuuma vesi tappaa kaikki bakteerit.

  4. Annan sen istua kuivumaan kulmassa.

Tällä oli auta minua pitämään tuoksuni uudestaan ​​eikä vahingoita kenkääni.

Ja kuuma vesi ei vahingoita viittä sormea?
Olisin varovainen kuuman veden kanssa; Olen kuullut raportteja siitä, että se vahingoittaa liimaa ja saa kengät hajoamaan. Luulen, että painetussa tarrassa lukee konepesu joko kylmällä tai lämpimällä, mutta en voi tarkistaa sitä; tagi on kulunut minusta.
#8
+2
kamkam244
2012-04-23 20:51:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Konepesu normaalisti ja kuivana ilmassa, mutta laita niihin soodasooda ja ravista ja anna ilman kuivua. haju ei ole koskaan palannut.

#9
+2
Cal
2012-07-11 23:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink
Minäkin olen joutunut etsimään tapoja torjua hajua. Ensinnäkin jätin vain huomiotta ongelman ja jatkoin VFF: n käyttämistä juoksemalla ja treenatessani paikallisella kuntosalilla. Vasta yhdessä päivässä kouluttaja suositteli OxyClean-pesuainetta. Hän huomautti, että VFF: ni voitaisiin pestä tällä pesuaineella. Olen pettänyt heidät kerran viikossa, ja se toimii saumattomasti haisun torjunnassa. Toiseksi hän suosittelee injinjisukkien käyttämistä hikeen imeytymiseen, koska pohjallinen on vuori päällensä hyvin ohut; joka on sijoitettu kumipohjan päälle. Hiki ei vain ole paikka mennä. En välitä itse sukista, kun käytän VFF: tä. Se auttaa pitämään jalat kuivina.
#10
+2
The Real Bill
2012-07-16 23:12:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Pesin matalassa vedessä sijaitsevassa pesukoneessa muutaman päivän välein (1-2x viikossa). Saippuaan käytän myös Tea Tree Oil -nestettä. Käytän teepuuöljyn esipesujaksoa molempina aikoina enkä muita pesuaineita. Kun ne on tehty, he tulevat ulos ja menevät suoraan tuulettimen eteen kuivumaan. Olen tehnyt tämän vuoden ajan kenkieni sekä kahden tyttäreni kanssa, ja käytämme niitä koko ajan. Tarkoitan koko päivän töihin, talon ympärille, pihan töitä ja juoksemista - sellainen koko päivä.

Kun en ole lähellä kotiasi, menen istumaan porealtaaseen tai uimaan uima-altaaseen jonkin aikaa. Klooripitoisuus tappaa bakteerit. Itse asiassa ensimmäistä kertaa tapasin haisun, mitä teimme, kun olimme hotellissa eri tilassa. Toimii kauniisti.

Sukkien käyttö vähentää kertymisen nopeutta, joten jos voit käyttää niitä, kokeile säännöllisen puhdistamisen lisäksi. MINUN vanhin tyttäreni yritti sitä ja se vähensi sitä. Hän voisi päästä pestä kerran viikossa tai niin. Nuorin tyttäreni ja minä emme voi sietää heitä, joten pesemme vain kahdesti viikossa. Yli vuoden kuluttua, paljon mailia ja pesuja, kuluu päivä kulumatta kulumatta, Vibrams (Bikila LS) roikkuvat edelleen vahvasti vain osa heijastavasta teipistä irtoaa.

Toinen asia kokeiltu on isopropyylialkoholi, 70% liuos. Liota niitä muutaman minuutin ajan ja anna sitten kuivua tuulettimen edessä. Toimii hyvin.

Kuiva tuuletin edessä, jonka olen huomannut olevan ratkaiseva. Aikoja, jolloin tuuletin ei ollut käytettävissä, he saivat hajun takaisin nopeasti.

#11
+1
Yevgeniy Brikman
2011-03-22 06:25:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Heitä ne pesuun tarpeen mukaan. Jos heistä tulee todellinen ikävä haju, joka ei tule ulos, liota VFF: itä 30 minuutin ajan puhtaassa ja kuumassa vedessä ja sekoita sitten pesuun.

#12
+1
Jim Clark
2012-05-17 19:08:41 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Adam Nuttall lisäsi tähän kysymykseen kommentin, joka linkitti vastaukseni toiseen kysymykseen, ja päivitin vastauksen vasta viimeaikaisten kokemusten perusteella, joten ajattelin, että lähetän vastauksen tähän päivitykseeni.

Aikaisemmin olen ehdottanut, että suihkutetaan vähän tuoksuvia desinfiointiaineita, kuten Oust, kenkiin jokaisen juoksun jälkeen ja lisätään pieni määrä valkaisuainetta Fivefingersia pestessä hajun vähentämiseksi, mutta nyt haluaisin lisätä toisen ehdotuksen.

Juoksin VFF: ssä vuosia ja otin ne pois jokaisen juoksun aikana ja juoksin 1–3 mailia paljain jaloin työskentelemään lomakkeellani, sitten laitoin ne takaisin ja lopetin juoksuni. Useita kuukausia sitten ostin muutaman parin Injinji-sukkia ja aloin käyttää Vibrams-sukkiani sukilla kuten minä tahansa kenkäni. Päätin luopua paljain jaloin juoksemisesta, jotta minun ei tarvitse ottaa kenkiä JA sukkia pois ja laittaa ne takaisin keskellä juoksua. Olin juossut yksinomaan VFF: ssä yli kahden vuoden ajan, joten minun ei tarvinnut enää työskennellä lomakkeeni parissa. Siitä lähtien Vibramilla ei ole ollut hajuongelmia, jotka ylittäisivät mitä odotan muilta kengiltä, ​​joten suosittelen ostamaan varpassukat Fivefingersisi kanssa.

#13
+1
Robin Ashe
2012-06-26 11:37:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minun ratkaisuni oli ostaa KSO Treks, vaikka en pidä pohjoista niin paljon. Kengurunahka ei vain haise sitä tapaa, jolla synteettiset materiaalit tekevät. Trek LS toimisi myös, vaikka jälleen kerran, samat ongelmat ainoan bein unidealin kanssa. En ole varma, miksi he eivät tee kengurunahkaa perinteisellä pohjalla.

Toistaiseksi, ja minulla on ollut KSO-retkiparini yli vuoden ajan, niissä ei ole hajua ollenkaan. Kaksi edellistä VFF-pariani päätyivät hyödyttömiksi haisun takia 6-9 kuukauden kuluttua.

#14
+1
Anand
2013-05-10 08:14:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vau, VFF: t ovat niin ympäristöystävällisiä, jos he tarvitsevat konepestä niin usein, ja kaikki ponnistelut pesun jälkeen. Hiki on selvästi keskimääräistä korkeampi, ja olen kokenut samat hajuhaitat Komodo Sport VFF: n kanssa. Olen löytänyt ympäristöystävällisen ratkaisun, joka todella toimii, kiitos isoäidille :)

Pesen ne vain vesijohtovedessä jokaisen käyttökerran jälkeen, aurinkokuivaten ja pudotan puolet käytetystä (puristettu ulos) kalkkia tai sitruunaa jokaiseen kenkään yön yli. Seuraavaan aamuun mennessä haise on kadonnut 95% ja kengät ovat valmiita lähtemään. Toimii joka kerta. Vanha hyvä mummo!

#15
  0
Dave
2011-03-04 05:18:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on kenkiä, joita olen käyttänyt monta vuotta ilman ongelmia. Tärkeintä on antaa kenkien kuivua kokonaan käyttökertojen välillä. Minulla on yli 10-vuotiaita kenkiä, jotka eivät vieläkään haise, koska vaihdan ne päivittäin. Ne kuluvat myös pidempään, kun ne ovat täysin kuivuneet käyttökertojen välillä.

Luulen, että puhut tavallisista kengistä. VFF: t ovat hieman erilaisia, miksi en tiedä tarkalleen, mutta ne näyttävät saavan funkierin paljon nopeammin kuin tavalliset kengät.
Haju riippuu kengissä kasvavista bakteereista ja / tai sienistä. Haju ei voi tapahtua, kun tavarat eivät voi kasvaa.
VFF: t ovat hyvin erilaisia, koska kengät ovat lähellä todellisia jalkojasi. Ne ovat yleensä kuluneet ilman sukkia ja tarttuvat hyvin lähelle jalkojasi. Minun ja monien ongelmana on, että ne alkavat haista vain lyhyen juoksun jälkeen. Se, että annat heidän istua päiväksi tai kolmeksi ennen uudelleenkäyttöä, ei tunnu korjaavan ongelmaa.
#16
  0
Vincent Agnello
2011-12-13 10:57:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Keittiössäsi on yksinkertaisin tapa tappaa bakteerien haju. Laita vain kengät pakastimeen. Bakteerit eivät voi selviytyä nollan lämpötiloista. Tämä pätee todella kenkiin, joilla on hajuongelmia.

Itse asiassa tämä ei ole totta. Asioiden asettaminen pakastimeen EI tappaa bakteereja. Se saa heidät lepotilaan. Jos pakastaminen tappaa bakteereita, voimme jäädyttää lihan eikä meidän tarvitse olla varovaisia ​​sen käsittelyssä sen sulamisen jälkeen, koska bakteerit ovat kuolleet. Pakastaminen * vähentää väliaikaisesti hajua, kunnes bakteerit heräävät uudelleen, mutta sitten se on taas normaalia.
Se toimii ja on tehokas tappamaan bakteereja, jotka tuottavat epämiellyttäviä hajuja. Kaikki bakteerit eivät ole samanlaisia.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...