Kysymys:
Sekoittamalla painoharjoittelu ja sydän / voima
Alex B
2011-03-05 13:12:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harjoitan useita kertoja viikossa voimaharjoittelua (tarkemmin sanottuna thaimaalaisia ​​nyrkkeilyjä), mutta yritän myös sekoittaa ylimääräisiä painojaksoja lihasmassan kasvattamiseksi. sekoittaa nämä kaksi? Olen kuullut ristiriitaisia ​​mielipiteitä, joista yksikään ei ole todisteita. Mikä seuraavista on oikeampi?

  1. Harjoittele joka päivä, vaihda harjoittelutyyppiä (aikahyppy, toipuminen on hankalaa, vammat paranevat hitaammin).
  2. Tee molemmat samassa istunnossa (onko se liikaa kuormitusta yhdelle istunnolle? kumman pitäisi mennä ensin?).
  3. Et voi saada kaikkea, se on kompromissi: pidä kiinni jostakin tai toisesta.
Tutustu tutkimukseen "aaltoilevasta jaksotuksesta", joka on yleensä viikoittainen aikataulu, joka sisältää päivän, joka sisältää voimaa, metconia ja kestävyyttä, etenemällä kutakin edustajaaluetta erikseen.
Viisi vastused:
#1
+7
Sparafusile
2011-03-05 22:23:23 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Vain tähän kysymykseen voit vastata itse. Itse asiassa kaikki kolme skenaariota ovat oikein. Jos harjoittelet liikaa, lopetat lisääntymisen ja parantuminen kestää kauemmin. Jos teet liikaa yhdessä harjoituksessa, sinulla on suurempi loukkaantumisriski ja olet todennäköisesti palanut.

Henkilökohtaisesti harrastan taistelulajeja tiistaina, torstaina ja perjantaina ja painonnostoa maanantaina, keskiviikkona. ja yksi päivä viikonloppuna. Toistaiseksi en ole loukkaantunut tai palanut, mutta teen säännöllisiä taukoja jostakin toisesta viikon tai kauemmin.

Jos harrastat niin paljon ja varsinkin jos teemme raskasta painonnostoa, sinun on pidettävä tauko. Tätä kutsutaan latauksen purkamiseksi ja huomaat, että suoritat paremmin palatessasi tauolta. Kuuntele kehoasi. Jos satut, lopeta. Jos huomaat itsesi kipeäksi parantumatta, pidä tauko. Jos et odota liikuntaa innolla, pidä tauko.

#2
+5
Berin Loritsch
2011-05-24 17:38:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Älä unohda, että kehosi tarvitsee aikaa palautumiseen. Haastava voimaharjoittelu vaatii 48 tunnin lepoa lihasten palautumiseen - ja joskus pidempään. On kuitenkin mahdollista sekoittaa sydän- ja painoharjoittelu.

Seuraan henkilökohtaisesti tätä muotoa 3x / viikko:

  • Painonnosto ensin
  • Cardio toinen
  • Katas kolmas (sinun on kyettävä suorittamaan väsynyt)

Siitä huolimatta taistelulajit vaativat säännöllistä harjoittelua, jotta liikkeistä tulee toinen luonne ja et Minun ei tarvitse ajatella niitä. Jos harrastat sydäntä päivittäin, näet:

  • Lihastesi palautuminen kestää kauemmin, taistelulajit käyttävät koko kehoasi
  • Pysyt nopeammin painoharjoittelussa
  • Voimatavoitteidesi saavuttaminen vie kauemmin

Koska kuulostaa siltä, ​​että voimaharjoittelu täydentää taistelulajiasi, se on todennäköisesti OK. Voisit harkita vain voimaharjoittelun tekemistä 2x / viikko, mutta silti käyttää progressiivista kuormitusta (lisäys 5lbs jokaisella istunnolla). Harjoitan vain 3x / viikko, mutta se johtuu siitä, että keskityn nyt voimaharjoitteluun.

#3
+3
jamesnvc
2011-03-06 00:39:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit sekoittaa niitä, mutta kokemukseni mukaan se on aluksi hyvin vaikeaa. Harjoitan päivittäin, teen painoja vuorotellen, jiu-jitsua viisi päivää viikossa, & thai-nyrkkeilyä 2 päivää viikossa sekä erilaisia ​​muita harjoituksia.

Tällaiseen rutiiniin pääseminen ei ole asia, jota voit tehdä heti, mutta jos nostat hitaasti harjoittelet liikaa ja et lannistu ja pysähdy, kun löydät itsesi täysin uupuneeksi ensimmäistä kertaa viikon tai kaksi nousun jälkeen, sen pitäisi olla mahdollista.

#4
+3
Cihan Yılmaz
2011-05-24 21:03:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin oletetaan, että yleensä muutat harjoitusrutiiniasi 3-4 viikon välein. Koska kehosi tottuu siihen ja todennäköisesti lyöt tasangolle.

Tietoja sydän- ja painonnostoyhdistelmästä parasta on erottaa sydän painoharjoittelusta.

Nosta myös painoja vähintään 3–4 viikon ajan ja lisää sydäntä. Mutta älä koskaan harjoita 7 päivää viikossa. Sinun tulisi ottaa vapaapäivä, jotta lihaksesi voivat toipua.

Esimerkiksi 2 päivän harjoittelu, 1 vapaapäivä, 3 päivän harjoittelu, 1 vapaapäivä ja toista.

Toinen tapa on jakaa sydänistuntosi ja tee se painoharjoittelusi aikana.

Mene esimerkiksi rintaan, tee 3x3 sarjaa, lyö 10 minuutin sydän, olkapään harjoitukset, 10 minuutin sydän, abs, 10 minuutin sydän.

Tämä kaikki riippuu sinusta tbh: stä ja harjoittelun intensiteetistäsi.

Ja kuten aina, näiden hoito-ohjelmien laatiminen ammattilaisen kanssa on erittäin suositeltavaa, varsinkin kun koulutus on jotain teknistä kuin taistelulaji. :)
#5
  0
Meade Rubenstein
2011-03-10 02:02:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Harjoituksesi tulisi olla suunnattu tavoitteesi saavuttamiseen ... ja useimmat ihmiset (minä mukaan lukien) eivät aseta SMART-tavoitteita (yksinkertainen, mitattava, saavutettavissa oleva, realistinen ja aikakehyksinen) ... joten laitamme kehomme läpi päivän liikuntamaku ja ihmettelet, miksi emme näe voittoja ... kun emme ole varmoja siitä, mitä yritämme saada ....... Joten, onko okei mitä teet? Kysy itseltäsi, näetkö haluamasi tuloksetTämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...