Kysymys:
Mitä se tarkoittaa "anaerobista pulssi-aluetta"?
Eimantas
2011-03-02 15:46:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voiko joku sanoa inhimillisesti, mitä tarkoittaa harjoittelu "anaerobisen pulssin alueella"?

Päivitys: Tarkoitan anaerobista sykettä juoksumatolla juoksemisen yhteydessä. Olen 26-vuotias ja kun juoksen 12 km / h nopeudella, sykkeeni on 170, joka on (kuntosalin seinällä roikkuvan taulukon mukaan) on "anaerobisen harjoittelun" ja "punaisen vyöhykkeen" välillä.

Kaksi vastused:
#1
+11
Ivo Flipse
2011-03-03 01:17:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Jotta voin ymmärtää, mitä anaerobinen tarkoittaa, anna minun selittää pari asiaa siitä, mistä energiasi tulee:

enter image description here

levossa , suurin osa energiasta tulee rasvasta. Mutta heti kun aloitat liikunnan, aineenvaihdunta alkaa ja lisääntyy verrannollisesti työsi nopeuteen. Mutta koska rasvan polttaminen tapahtuu liian hitaasti ja vaatii paljon happea (CO2) polttamiseen, alkaa vähitellen polttaa glykogeeniä (CHO). Näiden kahden suhde on melko käänteinen, mikä tarkoittaa, että mitä kovemmin aloitat työskentelyn, sitä vähemmän rasvaa ja enemmän glykogeeniä aloitat polttamisen. Koko ajan sykkeesi ja hapenottosi lisääntyvät melko lineaarisesti. Tätä vaihetta kutsutaan aerobiseksi vaiheeksi ( "hapella"), koska sinulla on riittävästi happea polttamaan sekä rasvaa että glykogeenia.

Kunnes aloitat pisteen, jossa kardiovaskulaarinen (sydän + verisuonet) tai hengityselimistö (keuhko) alkaa olla jäljessä vaaditusta keuhkojen tuuletuksesta. Tätä kohtaa kutsutaan laktaattikynnykseksi ja se osoittaa, että olet alkamassa kerätä liikaa laktaattia veressäsi. Laktaatti on anaerobisen glykolyysin sivutuote, koska poltit glykogeenin riittämättömällä hapella. Toinen asia, joka tapahtuu, on se, että punasolusi kyllästyvät hiilidioksidilla (CO2), se voi viedä vähemmän happea toimittaa lihaksille raitista ilmaa. Laktaattikynnyksen yläpuolella oleva vaihe on anaeroottinen vaihe .

enter image description here

Jos lisäät kuormitusta tästä pisteestä a>, kehosi alkaa kyllästyä ja tyhjentät nopeasti glykogeenivarasi. Ellet ole korkeasti koulutettu urheilija, näitä liikuntatasoja (80-90% maksimaalisesta hapenkäytöstäsi) on yleensä vaikea ylläpitää pitkään.

Mutta kuten näette, monet tekijät vaikuttavat sen määrittämiseen, missä aerobinen vaihe alkaa. Sydämesi on kyettävä nostamaan sykettä ja nostamaan verenpainetta, keuhkojesi on tuuletettava vanha ilma ulos ja uusi ilma sisään ja siirrettävä O2 / CO2 yhdessä veren kanssa, veren on siirrettävä O2 / CO2 sekä keuhkoihin että lihasten ja lihastesi täytyy tuottaa energiaa, supistua, rentoutua ja siirtää kaikki mukana olevat tuotteet, ja kaikki nämä tekijät yhdessä määräävät anaerobiset kykysi.

Tämä riippuu myös siitä, kuinka hyvin olet koulutettu. Mitä koulutetumpi olet, sitä korkeammat laktaattitasot voit ylläpitää, sitä enemmän glykogeenia sinulla on lihaksissa tai jopa enemmän verta (ja paljon muuta).

Joten miten tämä tapahtuu koskeeko sinua?

Olettaen, että maksimisykkeesi on 200 lyöntiä minuutissa ja treenaat 170: llä, se on 85% maksimikapasiteetistasi. Kyyninen arvaukseni on, että sykemittari on hieman pois päältä. Yksi tapa määrittää, onko se oikein, on kokeilla omaa VO2Max-testiäsi ilman todellista happitestausta.

Noudata tavallista testausprotokollaa testataksesi, kuinka sykkeesi nousee, kun lisäät kotikuntolaitteiden tehoa vähitellen, kunnes et enää kestä kuormaa. Se on oikea arvaus todellisesta maksimistasi ja antaa sinulle käsityksen siitä, onko 170 lyöntiä minuutissa laktaattikynnyksen ympärillä tai sitä korkeampi.

Yksinkertaistin huomattavasti useita näkökohtia, jos sinulla on kysyttävää tai huomaat, että Minun on selitettävä jotain, jätä vain kommentti

Erinomainen kuvaus. Voisin lisätä, että 1) useimmat juoksumaton sykemittaukset ovat hitaita / epätarkkoja ja 2) älykkäämpi työskentely on parempi kuin kovempaa työtä. Jos teet muodollisen VO2Max-testin, testaajasi voi luoda nykyiset "sykealueesi" sinulle. He jopa laativat suunnitelman, jonka avulla voit parantaa suorituskykyäsi vyöhykkeillä (ja lisätä sitä, mitä kehosi pystyy käsittelemään).
#2
+3
Sparafusile
2011-03-02 18:21:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Oletan, että tarkoitat anaerobista kuulonopeutta.

Harjoittelu tällä sykkeellä (80-90%) kouluttaa maitohappojärjestelmääsi. Tässä sykkeessä lopetat niin paljon rasvaa energiaksi ja alat käyttää lihastesi varastoitua glykogeeniä. Glykogeenin polttaminen tuottaa maitohappoa lihastesi, mikä aiheuttaa kipua, jota tunnet nostamalla raskasta esinettä toistuvasti tai sprinttien aikana.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...