Kysymys:
Kuinka voin hengittää kunnolla uidessani vapaauinnissa?
James Mertz
2011-03-04 21:04:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Mikä on oikea tapa hengittää käyttäessäsi freestyle-tekniikkaa? Onko nenän käyttäminen hengittämiseen ulos parempana tai onko mitään eroa? Onko olemassa tietty määrä aivohalvauksia, jotka tulisi tehdä ennen hengenvetoa? Minua on käsketty vaihtamaan hengittäviä puoliasi ja tekemään ne aina vedestä nostetun käsivarteen päinvastoin, onko tämä oikein?

Suuri kysymys Kronos
Neljä vastused:
#1
+52
Ivo Flipse
2011-03-06 01:57:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

törmäsin loistavaan uintitietolähteeseen: Swimsmooth.com, jolla sattui olemaan pari upeaa vinkkiä, jotka haluaisin jakaa:

1 . Keskity uloshengittämiseen pikemminkin kuin hengittämiseen.

Hengitettäväksi syynä ei ole happipuute. Kulut vain muutaman prosentin hengittämäsi 20-prosenttisesta hapesta, eikä mikään syy hengittääsi on päästä eroon CO 2 ! Keskity siis uloshengitykseen mahdollisimman nopeasti tai voimakkaasti. Keskittyneenä tarkoitan sitä, että harjoitat sitä säännöllisesti uidessasi hitaammin ja yritän todella päästä eroon kaikista hengityksistä keuhkoissasi mahdollisimman nopeasti. Kun olet hengittänyt, voit hengittää uudestaan, joten uloshengityksen hallitseminen antaa sinulle enemmän joustavuutta, kun päätät hengittää uudelleen (sinun ei tarvitse koskaan odottaa).

2. Kun et hengitä, pidä pääsi paikallaan.

Pääsi on kuin koko kehosi ohjauspyörä, joten pitämällä kasvosi paikallaan, katsomalla alaspäin, kehosi on vakaa. myös ryhti. Jos uima-altaan pohjalla on viivoja, se auttaa suuresti uimaan suoraan yläpuolelle, koska se antaa sinulle kohdepisteen.

3. Hengitä "kainaloosi".

Kuten Swim Smooth sanoo:

Kun liikkut veden läpi, luot 'keula-aallon' pään ja runko, aivan kuten vene tekee. Keula-aallon muoto tarkoittaa, että vesitaso laskee uimarin kasvojen sivua pitkin. Tämä luo pään ja vartalon kummallekin puolelle altaan, joka on uima-altaan pinnan alapuolella - joten ilmaa on alhaisempaa kuin voit odottaa olevan. niin yksinkertaisesti pyöritä päätäsi siirtämällä leuka kohti kainaloasi. Normaalisti pään luoman astian on oltava riittävän suuri, jotta suusi voi olla veden yläpuolella, jotta voit hengittää sisään.

4. Älä nosta päätäsi.

Jos kuuntelit edellistä vinkkiä, tiesit jo, että sinun ei pitäisi nostaa päätäsi, vaan yksinkertaisesti kiertää sitä. Yksi tärkeä syy, miksi et halua nostaa päätäsi, on se, että se on erittäin rasittavaa selän / kaulan lihaksille, mutta mikä tärkeintä, se saa jalat uppoamaan alas! Tämä hidastaa ja hidastaa uintia, mikä lisää ilmatarpeitasi.

enter image description here

5. Älä käännä päätäsi liikaa.

Kuva kertoo yli 1 000 sanaa, joten tässä on toinen upea esimerkki Swim Smoothista:

enter image description here

Jos käännät päätäsi liian pitkälle, muista, että koko kehosi pyörii. Tämä on huono useista syistä: jalkasi saattaa potkia lähellä veden pintaa, mikä tekee siitä melko hyödytöntä; käsivartesi sukeltaa liian syvälle, mikä vaikeuttaa nostamista uudestaan ​​vedestä ja kasvatat etupintaa vedessä, mikä on myös erittäin huono!

6. Pyörimättömän kehon puute vahingoittaa hengitystä

Ensimmäinen syy tähän on ilmeinen: jos käännät vartaloa, sinun ei tarvitse kiertää niskaasi niin paljon, että pystyt hengittämään . Mutta on enemmän, niin paljon , että Swim Smoothilla on siitä koko artikkeli, jota suosittelen! Muuten kuin siksi, että tarvitset sitä hyvään tekniikkaan, mielestäni on yksi tärkeä asia:

enter image description here

Nämä lihakset ovat paljon tehokkaampia, jos pyörit hiukan, koska kun makaat kasvot alaspäin, se tarkoittaa, että rintalihaksistasi tulisi saada enemmän voimaa erittäin vahvojen selkälihasten sijaan. Se tarkoittaa myös, että sinun on nostettava käsivartesi korkeammalle vedestä, kun heilutat sitä eteenpäin. Mutta aivan kuten pääsi kiertäminen, älä myöskään pyöritä vartaloasi! Lue sen sijaan artikkelista, mitä sinun pitäisi tehdä!

7. Opi hengittämään kahdenvälisesti.

Tämä auttaa sinua luomaan symmetrisen uintitekniikan, estää yhden sivun liikakäytön, antaa sinulle enemmän joustavuutta hengittää, kun tarvitset ja se pakottaa sinut pitämään kunnollisen lyöntitaajuuden. Kahdenvälinen hengitys pakottaa pyörimään hieman sivulta toiselle (katso edellinen kohta) ja koska hengität joka kolmas aivohalvaus, jos teet liian pitkiä aivohalvauksia, ilma loppuu. Siten se pakottaa sinut optimoimaan iskujen pituuden ja nopeuden löytääksesi sinulle parhaiten sopivan suhteen.


Kuinka paljon sinun pitäisi hengittää?

Se riippuu siitä, kuinka nopeasti uit ja kuinka paljon happea tarvitset. Sprintillä voit hengittää melkein jokaisella iskulla, koska tarvitset kipeästi happea. Mutta kun uit pidempiä matkoja, hengität todennäköisesti kolmen iskun välein. Tämä on hieno tapa kahdenvälisen hengityksen takia, mutta myös siksi, että se auttaa sinua löytämään hyvän rytmin. Jos voit tehdä 5 aivohalvausta ennen kuin tarvitset hengitystä, et todennäköisesti ui tarpeeksi nopeasti kunnolliseen harjoitteluun. Jos tarvitset vähemmän kuin 3 aivohalvausta, olet todennäköisesti uimassa liian nopeasti tai et hengitä tarpeeksi ulos (jättäen siten jonkin verran CO 2 taakse keuhkoihisi!).

Hengityksen tulisi ehdottomasti olla Tee, kun kasvot ovat veden alla, tekemällä näin vähennät aikaa, jonka kasvojen on oltava poissa vedestä. Kun kasvot ovat poissa vedestä, se aiheuttaa häiriöitä iskun virtaviivaiseen asentoon ja lisää vedenkestävyyttä ja vastusta, mikä vähentää vauhtia. Se vähentää myös tasapainoa, mikä tarkoittaa, että sinun on tehtävä enemmän työtä. Lisäksi, mitä kauemmin kasvosi ovat poissa vedestä, sitä enemmän häiriöitä aivohalvauksen rytmissä on.

Hengitysnopeus riippuu täysin siitä, mitä henkilö pitää mukavana. En kuitenkaan ole samaa mieltä aikaisemmin ehdotettujen mallien kanssa. Sprinterien ei tarvitse hengittää niin paljon. Sprintterit luottavat anaerobisiin energiajärjestelmiinsä, joten he eivät vaadi happea! Hengitys häiritsee aivohalvauksen rytmiä ja vauhtia, vaikka oikein tehdäänkin. Sprintterit luottavat yksinomaan nopeuteen! Heillä ei ole varaa liikaa häiriöitä rytmihäiriöissään. Jos 25m voidaan uida ilman hengitystä, se on tehtävä niin, samalla tavoin kuin 50m, vaikka tämä ei olekaan vaikeaa eliittitasolla. Kuviota voidaan kehittää, kuten hengittäminen kolmen lyönnin välein, mutta koska se on sprintti, sopisi paremmin jokaisen seitsemän lyönnin kaltainen. Vaihtoehtoisesti on myös ihanteellinen hengittää joka kolmas tai vastaava ensimmäisten 25 metrin kohdalla ja sitten mahdollisimman vähän toisten 25 metrin kohdalla. 100 m luokitellaan edelleen sprinttikilpailuksi, mutta jälleen kerran olettaen, että tämä ei ole kysymys eliittisportilaisille, hengitysmallien tulisi olla samanlaiset kuin kolmen tai viiden välein, kuten kaikkien luokiteltujen keskimatkojen kohdalla.

Etäisyyden kasvaessa myös hengitysmallien vaihtelut lisääntyvät. Kuitenkin yleensä näemme hengitysnopeuden kasvun, tämä on niin, että enemmän happea voidaan kuluttaa väsymyksen puhkeamisen pidentämiseksi. Voin jatkaa siitä, miten kukin energiajärjestelmä toimii, mutta happea tarvitseva energiajärjestelmä on ainoa, joka ei aiheuta väsymystä, koska se ei aiheuta maitohappoa. On totta, että väsymme edelleen aerobista (happea) energiajärjestelmää käytettäessä, mutta silloin energiantarve kasvaa liikaa tämän järjestelmän käsiteltäväksi, koska emme voi kuluttaa tarpeeksi happea selviytyäksesi kysynnästä ja alamme käyttää energiajärjestelmät, jotka eivät vaadi happea, tuottavat väsyttäviä sivutuotteita - maitohappoa. Usein hyvin pitkillä matkoilla, kuten 800m ja 1500m, monet elitaariset esiintyjät hengittävät joka toinen aivohalvaus suurimman osan kilpailusta, mutta vähentävät sitten hengitysnopeuttaan, kun he saapuvat kilpailun viimeiseen sprintivaiheeseen. Hengityksestä voi myös tulla taktista, kuten Ian Thorpe, joka hengittää vain yhdeltä puolelta, ei käsivartta. Tämä antaa hänelle mahdollisuuden seurata, ketä hän pitää tärkeimpänä kilpailijana koko kilpailun ajan. Kahdenvälinen hengitys tuottaa joiltakin osin pyöristetyn aivohalvauksen, mutta toisella puolella hengittämiseen on myös joitain etuja, kaikki riippuu esiintyjästä kuinka usein ja kuinka he hengittävät. Mutta nämä ovat tyypillisimpiä esimerkkejä hengitysnopeudesta.

Viimeinen neuvo: etsi oma, luonnollinen tahti! Parhaat käytännöt menevät pitkälle, mutta sinun täytyy myös tuntea olosi mukavaksi niiden kanssa. Yritä myös viettää aikaa viikossa keskittymällä tekniikan parantamiseen eikä kuntoosi, koska sinun on tehtävä lisäparannuksia tulevaisuudessa.

Kohtaasi hengittää kainaloosi on mielestäni melko harhaanjohtava. On oikein, että haluat hengittää kouruun, joka on luotu liikkeen vähentämiseksi, mutta ei kohti kainaloasi. Se tarkoittaisi takaapäin hengittämistä, mikä on väärin. Paras tapa, jonka kuulin sen kuvaamisesta, on teeskennellä, että sinulla on vartalo kehosi läpi kallon yläosasta selkärangan pohjaan. Kehosi (niska ja pää mukaan lukien) pyörii kyseisen navan ympäri. Niskaasi ei kuitenkaan pitäisi koskaan todella taipua eteen- tai taaksepäin.
En tajunnut, että ihmiset tulkitsisivat sitä näin, mutta olet aivan oikeassa! Voit vapaasti ehdottaa muokkausta paremmalla sanamuodolla (ja saa +2 toistobonuksen palkkiona :-))
Minusta tuntuu löytävän paljon erilaista tietoa hengityksen ajoituksesta. Jotkut resurssit sanovat liikuttavan päätäsi sivua kohti, kun aivohalvauksen aloittava käsi menee veteen, toiset sanovat tekevän sen, kun se tulee ulos takanasi vedestä ja kulkee ilman läpi. Onko kyse mieltymyksistä vai onko olemassa ihanteellinen tapa?
@G_H En ole varma, onko olemassa ihanteellinen tapa, sinun on kysyttävä uimavalmentajalta. Minulla on tapana liikuttaa päätäni kohti sitä puolta, johon vedän käteni itseäni kohti, joten minulla on aikaa hengittää, kunnes käteni pohjimmiltaan työntää pääni takaisin sisään. Mutta se voi olla mieltymysten asia.
@IvoFlipse Liikkun aina päätäni kohti käsivartta vedestä, heti kun se tulee ulos takani, joten hengitän niskan, olkapääni ja kyynärpääni väliseen "kolmioon". Sitten taas tekniikani on kaiken kaikkiaan kauhea ja nämä kohdat olivat todella mielenkiintoisia, joten kokeilen hieman seuraavalla istunnolla.
Hienolla, pidennetyllä varren alkusalpalla ja S-muotoisella vedolla, joka maksimoi vedon, kehon tulisi pyöriä melkein molemmille puolille jokaisella iskulla. Jonkin määrän, jonka jonkun pitäisi joutua kääntämään päänsä sivuhengitykseen, tulisi olla melko vähäinen. Sen sijaan, että yrität pitää päätäsi eteenpäin, annat sen vain pyöriä olkapäidesi mukana.
#2
+23
Eelvex
2011-03-04 23:24:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suu vs nenä

Jotkut hengittävät nenän, toiset suun ja toiset molempien läpi samanaikaisesti. Molemmat ovat jonkin verran parempia (ne ovat nopeampia, syvempiä ja estävät veden pääsyn sisään), mutta ehkä vielä enemmän harjoittelua on tehtävä kunnolla.

Rytmi

Kaikki kohdasta 1: 1 - 5: 1 on hyvin yleistä, mutta 3: 1 pidetään tehokkaimpana * (3: 1 on 3 lyöntiä 1 hengityksen kohdalla ). Kun käytät tasaisia ​​aivohalvauksia (2: 1, 4: 1 jne.), On hyvin vaikeaa noudattaa suoraa polkua, mutta muuten (sikäli kuin tiedän) on kyse tyylistä ja henkilökohtaisista mieltymyksistä.

* Luulen, että olympialaisten freestylerit käyttävät kuitenkin 2: 1

hengittävää puolta

aina hengitä käsivarren se puoli, joka on vedestä.

edit : En ole varma, pyydätkö sitä, mutta sinun pitäisi lopullisesti hengittää ulos veden alla; yleensä suoraan alas.

Hyvä vastaus! Lisään vielä yhden asian. Tulet yllättäväksi, kuinka vähän pään / suun on todella ulotuttava vedestä, jotta voit hengittää kunnolla sisään. Älä liioittele sitä, ja tämä auttaa suuresti rytmissäsi.
Olympialaisten freestylereiden sanominen suhteesta 2: 1 ei ole totta. Löydät valtavan valikoiman. 50 miljoonaa sprintteriä vie vain muutaman hengityksen koko ajan. Etäuimarit tekevät mitä tahansa välillä 5: 1 - 1: 1. Se riippuu täysin siitä, minkä avulla voit saada tehokkaimman ja yhdenmukaisen kierron
#3
+1
LSU Moose
2016-07-21 03:54:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Selventääksesi joidenkin muiden esittämiä seikkoja:

Kyllä, hengität ulos samanaikaisesti nenän ja suun kautta hengittääksesi tehokkaimmin. Jos et ole vielä suorittanut uloshengitystä, hengityssi on liian myöhäistä ja aivohalvauksesi kärsii.

Vaihtuvat puolet, jotka ottavat parittoman määrän aivohalvauksia hengitysten välillä, ovat hyviä aivohalvauksen tasapainottamiseksi. Jos hengität toiselle puolelle, vain tekniikastasi tulee todennäköisesti hieman huolimaton. Erityisesti hengittävän puolen käsivarsi voi lyhentää aivohalvaustaan, ja toinen käsi todennäköisesti ylittää keskilinjan. Siksi sinun tulisi pyrkiä hengittämään molemmin puolin. Tämä voidaan tehdä, vaikka hengität joka toinen, yksinkertaisesti vaihtamalla puolta säännöllisesti.

Ei, ei ole tiettyä määrää aivohalvauksia, jotka sinun pitäisi "tehdä" hengitysten välillä. Itse asiassa hyvä harjoitus on uida useita 50-vuotiaita samalla kun lisätä hengitystäsi 50: n sisällä joka kolmesta mihin tahansa numeroon, jota voit hallita, tai lisätä hengitysväliä 50: llä lopulta tekemällä koko 50 ilman hengitystä, kumpi haluat. Ja kilpailevat uimarit käyttävät jatkuvasti erilaisia ​​malleja. Kun kilpailin oikein, 50-vuotiaani oli ilman hengitystä, mutta 100-vuotiaani oli jatkuvasti joka kolmas. Nykyään minun on käytettävä joka toinen, kun kilpailen pidempään kuin 100. Hengittämistä jokaisella iskulla käytetään vain harjoituksena. Hengitys joka kolmas on standardi useimmille uimareille käytännössä.

#4
  0
Harshit Jain
2016-12-08 19:01:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensinnäkin haluaisin todeta, että se, mitä kuulit hengityssuunnassa freestyle-aivohalvauksessa, on aivan oikein, mutta se on eräänlaista osittaista tietoa.

Tätä kuplivaa prosessia ei käytetä vain freestyle-aivohalvauksessa, vaan sitä käytetään jokaisessa uintiliikkeessä. Jos et ole tietoinen tästä, suosittelen, että tutustut tähän hyödylliseen artikkeliin http://hobbiesphere.com/index.php/2016/10/09/swimming-strokes-swim-tips-benefits/ kuplimisen tekniikan oppimiseen sekä joitain ylimääräisiä vinkkejä sen suorittamiseen mahdollisimman tehokkaasti.

Freestyle-aivohalvauksessa oikea tapa hengittää on hengittää ilmaa suustasi juuri silloin, kun vedä pääsi sivulle ja hengitä se sitten nenästäsi veden alla. Tämä prosessi on toistuva ja sitä noudatetaan molemmin puolin. Tärkeintä on ottaa mahdollisimman paljon ilmaa suustasi ja päästää se hitaasti nenän veden alle. Se saattaa kuulostaa hieman kovalta, mutta se on melko helppo tehdä todellisuudessa.

Toivon, että tämä vastaa kyselysi :)Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...