Kysymys:
Liiallinen kofeiinin kulutus sydämeen / kehoon
Eimantas
2011-03-04 12:43:32 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Juon joka päivä paljon kahvia ja energiajuomia (355 ml: n Redbull-tölkit). Käyn kuntosalilla 3 kertaa viikossa (iltaisin). Onko vaikutuksia harjoitteluihini? Lopetin kofeiinin juomisen (ainakin kahvista ja energiajuomista) 3 viikon ajan ja en tuntenut muutoksia. Ei päivällä eikä ennen harjoituksiani, niiden aikana tai niiden jälkeen. Ystäväni kertovat minulle usein, että sydämeni räjähtää niin suurista kofeiinimääristä (luin kofeiinin OD: sta ja tunsin "kofeiinin aiheuttamien häiriöiden" oireita).

Kysymykseni on, kuinka kofeiini vaikuttaa sydämeen / kun ihminen treenaa?

Miehelläni oli viime vuonna suuri pelko sydämensä kanssa tekemällä hauskoja asioita kulutettaessa liikaa kofeiinia yhdessä stressin kanssa. Monien testien jälkeen kardiologi ei löytänyt mitään vikaa, mutta kofeiinin välttäminen mahdollisimman paljon näyttää varmasti pitävän oireet poissa.
Olen samaa mieltä siitä, että kofeiinilla on kielteisiä vaikutuksia. Kofeiinia ja urheilullista suorituskykyä on kuitenkin tutkittu paljon. Yritän käyttää aikaa ja perustella sitä, huomioiden samalla myös riskit.
Kofeiini on myös diureetti, mikä tarkoittaa, että se estää kehoasi imemästä vettä. Joten, jos et juo tarpeeksi nesteitä tämän torjumiseksi, se voi aiheuttaa kuivumista (mikä saa sinut tuntemaan paskaa).
Kaksi vastused:
#1
+11
going
2011-03-04 13:23:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotan, että luet wikiartikkelin:

Kofeiini voi suurina määrinä ja etenkin pitkiä aikoja johtaa kofeiiniksi kutsuttuun tilaan. Kofeinismi yhdistää yleensä kofeiiniriippuvuuden monenlaisiin epämiellyttäviin fyysisiin ja henkisiin olosuhteisiin, kuten hermostuneisuuteen, ärtyneisyyteen, ahdistukseen, vapinaan, lihasten nykimiseen (hyperrefleksija), unettomuuteen, päänsärkyihin, hengitysalkaloosiin ja sydämentykytykseen. Lisäksi, koska kofeiini lisää mahahapon tuotantoa, korkea käyttö voi ajan myötä johtaa peptisiin haavaumiin, erosiiviseen ruokatorvitulehdukseen ja gastroesofageaaliseen refluksitautiin. Kofeiini voi myös lisätä tiettyjen muiden lääkkeiden, kuten parasetamolin, myrkyllisyyttä.

Kofeiinin aiheuttamia psykiatrisia häiriöitä on neljä, jotka on tunnustettu mielisairauksien diagnostiikka- ja tilastokäsikirjassa, 4. painos: kofeiinimyrkytys, kofeiinin aiheuttama ahdistuneisuushäiriö, kofeiinin aiheuttama unihäiriö ja kofeiiniin liittyvä häiriö, jota ei ole määritelty muuten (NOS).

Katso lisätietoja artikkelista artikkelista.

#2
+4
CloudMeta
2011-03-16 22:30:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Tämän yksityiskohtien selvittämiseksi suosittelen, että luet kaksi asiaa: /

Katso tämä artikkeli: Kofeiini, stressi ja terveytesi: Onko kofeiini sinun Ystäväsi tai vihollisesi?

Katkelma siitä osoittaa yhteen tiettyyn hormoniin:

Kortisoli - voi lisätä kehon kortisolitasoja, stressihormoni, joka voi johtaa muihin terveysvaikutuksiin painonnoususta ja mielialasta sydänsairauksiin ja diabetekseen.

Tämä ei tietenkään ole ainoa stressihormoni, mutta kofeiini lisää stressiä hormonit kehossa. Jos haluat ymmärtää joitain tutkimuksia stressin vaikutuksista kehollesi, katso tämä National Geographic -dokumentti, jos sinulla on Netflix (tai et ole käyttänyt 1 kuukauden ilmaista kokeilua):

Se on varsin informatiivinen ja mielenkiintoinen, ja on saanut minut arvioimaan uudelleen omaa kofeiinin kulutusta sekä elämäni yleisiä "stressit". Ole varovainen ja onnea!Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...