Kysymys:
Ovatko glukosamiinitabletit todella tehokkaita nivelruston muodostamisessa?
going
2011-03-02 06:58:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Glukosamiini on melko suosittu, ja sitä esiintyy näkyvästi apteekeissa ja supermarketeissa Australiassa.

Lääkäri suositteli minua kerran ottamaan glukosamiinitabletteja nivelkivun vähentämiseksi, kun liikun melko säännöllisesti ja joskus minulla on nivelkipuja .

Onko mitään todisteita (vertaisarvioidut paperit jne.) siitä, että glukosamiini todella toimii rakentamaan nivelten rustoa?

Oman henkilökohtaisen kokemukseni mukaan en huomannut mitään havaittavaa eroa.

se ei ole myöskään FDA: n hyväksymä. se on aivan kuten kaikki muutkin lisäravinteet.
En ole varma ruston todellisesta rakentamisesta, mutta olen kuullut enemmän tukea ajatukselle, että se auttaa estämään rustohäviöitä.
Puhuin tästä hyvämaineisen ortopedikirurgin kanssa, hänen vastauksensa oli "Emme ole varmoja, että se toimii, mutta on olemassa todisteita eikä se voi vahingoittaa".
Käytän glukosamiinia ja hydrolysoitua kollageenia, koska saan nivelrikon polvessani äärimmäisten urheilulajien, kuten longboardin ja rullalautailun, takia. Voin kertoa, että ensimmäisenä päivänä, kun otin 10 g kollageenia, tunsin jotain outoa polveni sisällä. Ikään kuin jokin olisi asettanut minua sähköiskuja polvilleni. Kuusi kuukautta myöhemmin käytän edelleen molempia, mutta jouduin lopettamaan extreme-urheilulajit ja viemään polkupyörän työmatkalle kotoa. Jotenkin elämäni muutos, 32-vuotiaana, saa sinut ymmärtämään, että elämä on vain yksi.
En myöskään koskaan huomannut mitään eroa, mutta se ei myöskään vahingoittanut mitään.
üks vastaus:
#1
+11
methodofaction
2011-03-02 23:36:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Menen NIH: lle, jos haluan puolueetonta lisätietoa. Ongelmana on, että sen on melkein aina tehtävä sairauksien yhteydessä, joten heidän kirjoittamisensa näyttää olevan tehokas nivelrikon yhteydessä:

Nivelrikko. Suurin osa glukosamiinisulfaattia koskevista tutkimuksista on mitannut sen tehokkuutta polven nivelrikossa. On kuitenkin joitain todisteita siitä, että se voi myös auttaa lonkan tai selkärangan nivelrikkoa.

Jotkut tutkimukset viittaavat siihen, että glukosamiini vähentää polven nivelrikon kipua sekä käsikaupan kipulääkettä asetaminofeenia (Tylenoli). Se näyttää myös vähentävän kipua suunnilleen yhtä paljon kuin ei-steroidiset tulehduskipulääkkeet (NSAID), ibuprofeeni (Motrin, Advil) ja piroksikaami (Feldene). Mutta glukosamiinisulfaatin ja näiden lääkkeiden välillä on ero kivun vähentämiseen kuluvassa ajassa. Tulehduskipulääkkeet, kuten Motrin, Advil ja Feldene, lievittävät oireita ja vähentävät kipua yleensä noin kahden viikon kuluessa, mutta glukosamiinisulfaatti kestää noin 4-8 viikkoa.

Glukosamiinisulfaatti ei näytä vähentävän kipua kaikki, jotka ottavat sen. Jotkut ihmiset eivät saa mitään hyötyä. Jotkut tutkimukset osoittavat, että glukosamiinisulfaatti ei ehkä toimi kovin hyvin ihmisillä, joilla on vaikeampaa, pitkään jatkunutta nivelrikkoa, tai ihmisille, jotka ovat vanhempia tai painavampia.

Kivun lievittämisen lisäksi glukosamiinisulfaatti saattaa myös hidastaa nivelten hajoaminen nivelrikkoa sairastavilla ihmisillä, jotka ottavat sen pitkäaikaisesti. Jotkut tutkijat toivovat, että glukosamiinisulfaatti saattaa estää nivelrikon pahenemasta niin nopeasti kuin muuten voisi. On joitain todisteita siitä, että glukosamiinisulfaattia käyttävillä ihmisillä ei todennäköisesti ole tarvetta täydelliseen polven korvausleikkaukseen.

Kun haluan tietää urheiluun liittyviä asioita, käytän British Journal of Sports Medicine , pidä mielessä, että suurin osa sisällöstä on paywallin takana. Onneksi tämä glukosamiinitutkimus ei ole:

glukosamiinilisä voi tarjota jonkin verran kipua ja parantaa toimintoa henkilöillä, joilla on säännöllinen polvikipu, joka voi johtua aikaisemmista rustovaurioista ja / tai nivelrikosta. Tulosten kehityssuuntaukset viittaavat myös siihen, että suurin osa parannuksista ilmenee 2000 mg: n vuorokausiannoksella kahdeksan viikon kuluttua.

+ 1-kertaus kertoa, kuinka löydät vastauksia sen sijaan, että vastaisit suoraan kysymykseen.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...