Kysymys:
Eikö sinun pitäisi treenata tunnin sisällä heräämisestä?
PaulRein
2011-03-02 15:25:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Onko väitteessä, että sinun pitäisi odottaa (ainakin) tunti heräämisen jälkeen, ennen kuin aloitat harjoittelun. Olen kuullut jotain "Selkä ei ole voideltu tarpeeksi ennen sitä", mutta mielestäni sillä ei ole järkeä.

Ollakseni rehellinen, koska minulla ei ole tarpeeksi aikaa odottaa nousun jälkeen, nousen yleensä noin kello 5.00 ja aloitan treenaamisen noin 530, eikä minulla ole koskaan ollut mitään ongelmia. Mutta en myöskään ole kaikki.
Se on pohjimmiltaan mitä teen. Nousen kello 5.00 ja pyrin lyödä painot noin kello 5.45 (lämmitän ensin 100 hyppääjällä). Silloin kun kuvasin tätä, sain tämän vaatimuksen ammuttua takaisin minuun. Olen sittemmin nähnyt sen toistuvan joillakin (mutta ei varmasti kaikilla) harjoitteluun liittyvillä verkkosivuilla.
Kuten @PaulRein sanoi, lämmittelyt ovat tärkeitä. Lähinnä siksi, että kehosi on siirtymässä enemmän kuin lepotilasta aktiiviseen harjoitteluun. Ainoa asia, johon sinun on oltava todella varovainen, on sen hidas ottaminen. Et ole täysin hereillä henkisesti, joten koordinaatiosi on hieman hidas tai kiltti. BTW, olen aikaisemmin tehnyt paljon sekä nostamista että juoksemista heti heräämisen jälkeen.
Lämmittelystä: venyttely ennen minkään liikuntaa voi lisätä loukkaantumisriskiä, ​​mutta dynaamiset ja rajoitetut liikkeet, kuten hyppytunkit, ovat vaarattomia.
Kuusi vastused:
#1
+14
Ivo Flipse
2011-03-02 18:13:33 UTC
view on stackexchange narkive permalink

En ole nähnyt mitään tieteellistä näyttöä siitä, pitäisikö sinun vai ei, pitäisikö treenata suoraan sängystä.

Vaikka saatat olla aluksi hieman jäykkä, kannattaa vain viiden minuutin kävelyä olla enemmän kuin tarpeeksi saadaksesi kaiken käyntiin. Tunnin sisätiloissa istuminen ei kuormita kehoasi yhtä paljon kuin vain kävelyä.

Joten niin kauan kuin aloitat harjoittelun hieman rennosti, sinulle ei todennäköisesti voi tapahtua mitään pahaa. Mitä tulee lihaksen vetämiseen tai selän rasittamiseen: kuuntele kehoasi! Jos se alkaa valittaa, hidasta ja ota se helposti, kukaan ei sanonut, että sinun pitäisi työntää itseäsi ja loukkaantumisesta ei ole mitään hyötyä.

Olen @Eelvexin kanssa samaa mieltä siitä, että on tärkeää varmistaa, että joit jotain ennen lähtöäsi (tai ottaa jotain mukaasi), koska et todennäköisesti juonut mitään viimeisten 6-8 tunnin aikana. Loput, kehosi sopeutuu tarpeeksi nopeasti, kun aloitat kävelyn.

Minulla ei ole kokemusta painonnostosta aamulla, mutta luulen, että sama pätee myös tähän: aloita jollakin valoa saadaksesi verenkierron liikkeelle ja lisäämällä sieltä tulevia kuormia

#2
+8
Grant
2011-05-16 09:23:58 UTC
view on stackexchange narkive permalink

StrongLifts.com: n mukaan teoria, joka ei toimi ensimmäisen tunnin herätyksen aikana, on itse asiassa päinvastainen kuin mainitsemasi - se johtuu siitä, että selkäranka on liian hydratoitunut ja raskas puristus ( esim. painonnosto) tai taivutusliikkeet voivat aiheuttaa levyn repeämisen.

Tärkeintä on, että sinun ei pitäisi koskaan tehdä minkäänlaista liikuntaa ensimmäisen tunnin aikana heräämisen jälkeen. Tästä syystä: kun makaat vaakasuorassa tuntikausia, kuten nukkuessasi, selässäsi ei ole puristuskuormitusta. Tämän seurauksena vesi täyttyy takaisin levyihisi ravitsemaan niitä. Se on öinen nesteytys.

Kuvittele nyt, että levyt ovat vesipalloja. Jos ne ovat puoliksi täynnä ja painat toista sivua, vesi liikkuu ja palaa, kun päästät irti. Mutta jos ne ovat täynnä vettä, ne voivat räjähtää, kun painat. No, näin voi tapahtua selkärangallesi, jos teet mitään raskasta taivutusta ensin aamulla.

Hyvä uutinen, kuten tohtori Stuart McGill selitti kirjassaan "Alaselän häiriöt" on se, että ensimmäisen tunnin ylösnousemisen jälkeen selkärankaasi kuivuu noin 90% siitä päivästä saadusta arvosta (siksi olet pitempi aamulla). Joten alaselän loukkaantumisten riski romahtaa ensimmäisen tunnin jälkeen.

Ilmeisesti kestää noin tunnin, ennen kuin neste valuu ylös noustessasi, joten ehdotus tunnin odottamisesta ennen harjoittelua. Hyvä lämpeneminen voi kuitenkin oletettavasti auttaa nopeuttamaan tätä prosessia. Tohtori Stuart McGillin väite näyttää tukevan ainakin yhtä PubMed-tutkimusta.

Henkilökohtaisesti nostan painoja useimpina aamuina noin 45 minuutin sisällä heräämisestä. Vietän yleensä jonkin aikaa venyttämällä selkäni ensin vaahtotelalla ja teen aina hyvän lämmittelyn (esim. Dynaamiset venytykset tai kevyet versiot suoritettavista harjoituksista). On selvää, että on tärkeää kuunnella kehoasi ja jos jokin ei tunnu oikealta, lopeta, mutta minulla ei ole toistaiseksi ollut mitään ongelmia (ja olen itse rikkonut selkäni muutama vuosi sitten, joten olen varovainen). YMMV.

Onko mitään todisteita siitä, mitä he (stronglifts.com) väittävät?
@claws - Olen päivittänyt vastaukseni lisäämällä siihen joitain viitteitä. Näyttää siltä, ​​että väitteen tueksi on näyttöä.
#3
+4
Jim Clark
2011-03-02 17:58:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ottaen huomioon, kuinka tavallisen ihmisen on vaikea ylläpitää säännöllistä liikuntarutiinia, kannustan harjoittelemaan ensin aamulla, jos se tekee todennäköisemmäksi, että harjoittelet sinä päivänä. Anna vain lisää aikaa lämmittelyn aikana.

#4
+1
Eelvex
2011-03-02 16:52:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aamuharjoitusta on hyvä viivästyttää, kunnes saavutat asianmukaisen nesteytys- ja painetason (muun muassa).

Yhden tunnin odottaminen on vain ohje. Jos haluat nousta ylös ja helppo treenata heti, en ymmärrä miksi ei (jos sinusta tuntuu, että pystyt).

Kuinka kauan kehon hydratoituminen kestää? Onko jokin erityinen taso saavutettava?
#5
+1
dove
2011-03-02 19:30:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Uinti on mielestäni ensiluokkaista asiaa aamulla, jos tämä voi täydentää harjoittelua (olettaen, ettet ole rajoittunut painojen nostamiseen)

#6
  0
Yash Patel
2014-08-22 21:46:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen treenannut varhain aamulla (noin kello 4.30) tyhjään vatsaan viimeiset 6 kuukautta. Minulla ei ole vielä nähty kielteisiä vaikutuksia kehooni, mutta olen nähnyt valtavan parannuksen voimassani, kestävyydessäni ja ulkonäössäni.

Aloitan yleensä 20 minuutin sydämellä, joka yleensä huolehtii kaikesta (jäykkä vartalo, nesteytys) yada yada yada) ja sitten aloin lyödä painoja noin 45 minuutista tuntiin riippuen harrastamastani ruumiinosasta. Juon tavallisen ravistinpullon täynnä vettä ja 200 mg kofeiinipilleria heti heräämisen jälkeen ja ennen kuin aloitan kuntosalille valmistautumisen.

Kaikilla on eri mielipiteet kaikesta, tärkeintä on se, mikä toimii sinulle.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...